tevekenysegunk

Megváltozott munkaképességűek

MEGVÁLTOZOTT MUNKAKÉPESSÉGŰEK A CSEPELI MUNKAERŐPIACON

Vannak esélyei egy fogyatékos munkavállalónak? Az egyenlő bánásmód elve, fontos kérdés a XXI. században. A főváros 21. kerületében, működik. A Csepeli Önkormányzat megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztat. A működtetési és üzemeltetési feladatokat a Csepeli Városgazda Zrt. végzi.

Színes műanyag játékokkal, szebbnél szebb kézzel készített termékekkel és mosolygós kedves emberekkel, találkozhatunk egy csepeli foglalkoztató műhelyben. Azegyik csapat, a kisgyermekek nagy kedvencét, a formaválogatós csodakockákat csomagolja, míg a másik csapat húsvéti kézműves ajándéktárgyakat készít.

Nemcsak az alkotás örömét élvezhetik, hanem árusíthatják is portékáikat, minden pénteken, a csepeli piacon.

Ugye milyen egyszerű felkarolni és segíteni a fogyatékkal élő embereket? Nem volt ez mindig így. Az úgynevezett Bedolgozói Csoport a megszűnés szélén állt. A Csepeli Önkormányzat 2013-ban átvette a kerületben működő, fogyatékossággal élő embereket foglalkoztató csoportot. A működtetési és üzemeltetési feladatokat, 2013. október 01-jétől a Csepeli Városgazda Zrt-re bízta.

A bedolgozói csoport a Petőfi utcában kapott helyet. Az üzemeltető munkatársai azonnal megtettek mindent a szükséges tárgyi feltételek kialakítása, biztosítása érdekében.

A létszám 2014. első félévében bővült. Jelenleg 35 fogyatékossággal élő ember kap itt munkalehetőséget. A foglalkoztatottak két csoportban, négy-négy órás munkaidőben dolgoznak, orvosi szakvéleményeik szerint. Könnyű ülő fizikai, csomagoló és termék-összeállító bedolgozói munkát végeznek, úgymint játékcsomagolás, függönycsipesz összeszerelés, hinta-összeállítás.

A Városgazda Zrt. megpályázta, és megkapta a Rehabilitációs Akkreditációs Tanúsítványt, mely számos olyan kedvezményre, lehetőségre jogosítja a fenntartót és üzemeltetőt, ami a foglalkoztatottak hasznára fordítható. Népi kézműves oktatót alkalmaznak, aki különféle tárgyak készítésére tanítja be a csoporttagokat. Változatos a munka, van, aki bedolgozói munkával van elfoglalva, van aki sző, kaspót fon, gyöngyöt fűz, vagy épp tányéralátéteket gyárt. Az biztos, hogy esélyt kaptak.

KépekTermékeink


 

Keresés


Bejelentkezés
Elektronikus számla


Országos hírfigyelő


Fogyasztóvédelmi rovat


Élmény, sport, kikapcsolódás


Játékgyár


Csepeli strandfürdő hírek


Közérdekű információk


Térkép

Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt.
1215 Budapest,
Katona József utca 62-64.

GPS: É.sz.: 47.4262584 | K.h.: 19.0841866

Cookie-kat azért használunk, hogy weboldalunkat még jobban az Ön személyes igényeire szabhassuk. Szolgáltatásaink használatával Ön beleegyezik a cookie-k alkalmazásába.