sajto

Kis-Duna parti Kalózhajós játszótér és szabadidőpark

2017. jún. 30.

Kis-Duna parti Kalózhajós játszótér és szabadidőpark

Egyedi tervek alapján megépítésre került egy méretarányos kalózhajó, hozzátartozó faragott ágyúkkal, valamint számos játszótéri eszköz is helyet kapott a megújuló Kis-Duna parti szabadidőparkban.
A kalózhajó egy 140 négyzetméteres „homoktengerben” helyezkedik el, némileg megdöntve, mintha partra vetődött volna. Tizenhárom méter hosszú, rajta vitorlákkal, kabinokkal, egy óriási forgatható kormánykerékkel, és játékágyúkkal.

A kalózhajó körül több vízi állat is megjelenik játszóeszköz formájában: hal alakú billenő eszközök, hattyú alakú mérleghinták, valamint teknőst formázó mászóka található itt. Két láncon ringó pihenőcsónak, valamint egy függőágy, 4 hinta - köztük egy egyedülálló baba-mama hinta - felelős a játék és jókedv biztosításáért.
Az öntött gumiburkolattal bevont dombról egy hosszú egyenes csúszdán lehet lecsúszni a „homoktengerbe”, ahonnan a gyerekek akár azonnal felkapaszkodhatnak a kötélhálón keresztül a kalózhajóra. A homokozók felett egyedi tervezésű napvitorla ad árnyékot a homokban játszó gyermekeknek.
A kerületben ez az első olyan játszótér, mely a mozgáskorlátozott gyerekek számára is alkalmas, hiszen a parkban kialakítottunk egy akadálymentesített hintát.
A játszótéren kiépítésre került egy öntözőrendszer, valamint egy 8 négyzetméteres őrházat is elhelyeztünk a kerítés mellett.

c

y