sajto

2017. jún. 30.

20170517 130913

Nagyszalontai Toldi játszótér

Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából egy Toldi tematikájú játszóteret ajándékoztunk testvérvárosunknak, Nagyszalontának.
A játszótéren a Toldi trilógia emblematikus elemei elevenednek meg: Toldi Miklós alakját egy 2,5 méter magas műanyag szobor jeleníti meg, a Budai várat pedig egy 3 tornyú zsindelytetős mászóvár formájában találjuk meg a pihenőparkban. A monumentális várból egy spirál csőcsúszdán és egy hosszú egyenes csúszdán is le lehet érkezni a vár alatti öntött gumi dombra.

A trilógia további elemei szintén egyedileg faragott játszóeszközök formájában jelennek meg a parkban: találunk itt farkasos libikókát, agyagból megmunkált, majd műanyagból kiöntött bika formájú rugós játékokat, valamint egy fából faragott, ökör formájú mászókát is. A játszótéren helyet kapott egy hatalmas homokozó, felette egy 8 szögletű napvitorlával, egy fészek hinta, valamint egy műkőből készült malomkő alakú asztal, pihenő padokkal.
A munkálatok 2017 első negyedévében kezdődtek el,és gyermeknapra befejeződött a játszótér építése, magába foglalva az új kerítés és az öntözőrendszer kialakítását, valamint a gyepszőnyeg leterítését is.

20170517 130932

20170517 131247