Országos hírfigyelő

A  zöldgazdaság megvalósítására kell fordítani az eddig felhalmozott tudást - jelentette ki a vidékfejlesztési miniszter. Fazekas Sándor erről az OECD harmadik környezetpolitika értékelési folyamatának elindításával kapcsolatos egyeztetésen beszélt. A tárcavezető úgy fogalmazott: megfelelő környezetpolitikával javítható a környezet állapota, az emberek egészsége, növelhető a gazdasági teljesítmény, segíthető a technológiai innováció és új munkahelyek is teremthetők. A politikus az eseményen Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet környezetvédelmi igazgatójával és a vizsgálati folyamat koordinátorával is tárgyalt.


Forrás: MTI

 

Az október 23-i nemzeti ünnep alkalmából a hétvégén országszerte és a fővárosban is számos megemlékezést, rendezvényt tartanak. Szombaton a Műegyetemi emlékműnél Boross Péter volt miniszterelnök, a Szabadságharcosokért Közalapítvány elnöke mond beszédet, ezt követően fáklyás menet indul Bem József szobrához. Fél 6-kor fellobban a Forradalom Lángja a Nagy Imre téren. Vasárnap a Kossuth téren kezdődnek a központi programok, ahol 9 órakor katonai tiszteletadás mellett felvonják Magyarország lobogóját. Orbán Viktor miniszterelnök és Andrzej Duda, a Lengyel Köztársaság elnöke mond beszédet. Civilek, valamint ellenzéki pártok tüntetéseket is hirdettek vasárnapra.


Forrás: MTI

 

Az 1956-os ünnepi rendezvények miatt Budapest több kerületében lesznek forgalomkorlátozások. A BRFK tájékoztatása szerint mától - több helyen hétfő éjfélig - nem szabad megállni az V., a VI., a VII., a VIII. és a XI. kerület több utcájában. Október 23-án, vasárnap pedig lezárják egyebek mellett az Alkotmány utca, a Széchenyi felső rakpart és pesti alsó rakpart egy-egy szakaszát, valamint a Corvin köz-József körút-Bródy Sándor utca útvonalat is.


Forrás: MTI

 

Felmondta szerződését a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató a GSM Protect Kft.-vel. Azok a fuvarozó vállalkozások, amelyek eddig ennél a társaságnál fizették az útdíjat, november 17-étől már csak a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató 22 másik partnerénél tehetik meg ezt. A társaságok listája a www.nemzetiutdij.hu weboldalon található.


Forrás: MTI

 

Novembertől emelkedik a Magyar Honvédség legénységi állományának keresete - jelentette be a honvédelmi miniszter budapesti sajtótájékoztatóján. Simicskó István elmondta: a legalacsonyabb fizetési kategóriába tartozó legénységi állományt is szeretnék még jobban megbecsülni, ezért döntöttek számukra munkaerő-piaci pótlék bevezetéséről, amely beépül majd illetményükbe. Az érettségivel rendelkezők illetménye bruttó 220 ezer forintra emelkedik, az érettségivel nem rendelkező közkatonák fizetése 180 ezer forint lesz.


Forrás: MTI

 

Pénteken 2 forinttal emelkedik a gázolaj literenkénti ára, a benziné nem változik. Így a gázolaj átlagára 363 forintra nő, a 95-ös benziné 347 forint marad.


Forrás: MTI

 


1. oldal / 115

Keresés


Bejelentkezés
Elektronikus számla


Országos hírfigyelő


Fogyasztóvédelmi rovat


Élmény, sport, kikapcsolódás


Játékgyár


Csepeli strandfürdő hírek


Közérdekű információk


Térkép

Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt.
1215 Budapest,
Katona József utca 62-64.

GPS: É.sz.: 47.4262584 | K.h.: 19.0841866

Cookie-kat azért használunk, hogy weboldalunkat még jobban az Ön személyes igényeire szabhassuk. Szolgáltatásaink használatával Ön beleegyezik a cookie-k alkalmazásába.