Fogyasztóvédelmi tanácsok az ünnepekre

2015. dec. 8.

Christmas Shopping

Fogyasztóvédelmi tanácsok az ünnepekre - vásárlás webáruházból

A következőket jó tudni, ha webshopból vásárolunk.

Sokan próbálják elkerülni az ünnepek előtti boltokban hömpölygő tömeget, ezért egyre többen választják a kényelmesebb internetes vásárlást. Ennek a megoldásnak az előnye, hogy nincs nyitvatartási időhöz kötve, gyorsabban beszerezhető a termék, és jóval nagyobb választékot tesz elérhetővé. Hátránya, hogy a vásárlást megelőzően nem vehetjük kézbe és nézhetjük meg a terméket, így előfordulhat, hogy mást kapunk kézhez, mint amire a honlapon megosztott információk alapján számítottunk.

Jó ha tudjuk:

  • a termék átvételétől számított 14 napon belül akkor is elállhatunk az ügylettől, ha az árunak semmilyen hibája nincs, ezt a döntésünket még indokolnunk sem kell, csupán jeleznünk a kereskedő felé.
  • Elállás esetén a vállalkozásnak vissza kell térítenie a kifizetett teljes összeget, ideértve a teljesítéssel összefüggésben felmerült költségeket is. A termék visszaküldésének közvetlen költsége azonban bennünket terhel.

Vannak esetek, amikor nem illet meg bennünket az indokolás nélküli elállás joga, így például, ha a terméket egyedi megrendelésre, utasításunk alapján vagy kifejezett kérésünkre állították elő (ide sorolható mondjuk egy, a képeinkből összeállított naptár vagy arcképes bögre), vagy romlandó/ minőségét rövid ideig megőrző termékről van szó. De példaként említhetőek azok a zárt csomagolású termékek is (pl. elektromos fogkefe, fehérnemű, kozmetikum), amelyek egészségvédelmi vagy higiéniai okokból nem küldhetők vissza az átadást követő felbontásuk után. Ugyanígy nem élhetünk elállási jogunkkal, miután a lezárt csomagolásban lévő DVD csomagolását felbontottuk. A csomagolás felbontását megelőzően azonban ezeknél a termékeknél is megillet bennünket az említett elállási jog.

Keresés


Bejelentkezés
Elektronikus számla


Országos hírfigyelő


Fogyasztóvédelmi rovat


Élmény, sport, kikapcsolódás


Játékgyár


Csepeli strandfürdő hírek


Közérdekű információk


Térkép

Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt.
1215 Budapest,
Katona József utca 62-64.

GPS: É.sz.: 47.4262584 | K.h.: 19.0841866

Cookie-kat azért használunk, hogy weboldalunkat még jobban az Ön személyes igényeire szabhassuk. Szolgáltatásaink használatával Ön beleegyezik a cookie-k alkalmazásába.